Del

Hvad er Zombieløbet?

Løbet handler om jagten mellem løber og zombie, og det foregår i det naturskønne, men udfordrende område ved Vallensbæk Mose.

Zombieløbet er et 5 eller 10 kilometer trail-løb, hvor både løbere og zombier bliver beskidte, våde, mudrede og måske også skræmte. Undervejs vil der være flere muligheder for hvordan løbet kan gennemføres, da der er indlagt omveje og smutveje på ruten. Her har løbere og zombier mulighed for, og måske held med, at overraske hinanden.

Løberne får inden løbets start 3 liv, som symboliseres ved 3 stykker plastikstrimmel. Løberne har mulighed for at få ekstra liv på ruten, hvis de vælger at løbe ind i sikkerhedszonen på ruten. Løberens opgave er at gennemføre løbet på tid med så mange af de 3 liv som muligt i behold. Ved mål må løbere med 3 liv eller mere i behold, løbe direkte i mål. Løbere med mindre end 3 liv skal løbe en omvej, før de må krydse målstregen.

Zombierne skræmmer og udfordrer løberne, når de forsøger at tage livene fra dem. Zombier går ruten i den modsatte retning af løberne.  Læs mere i Reglerne om hvordan, det foregår.

Der vil til Zombieløbet 2019 blive løbet med chip, så løbernes tid bliver målt. Tidstagningen varetages af Sporti og starter først idet løberen krydser startportalen, og stopper når målportalen krydses.

Til Toppen

Del

Hvor & Hvornår?

Sted:

 

Vallensbæk Mose
Rendsagervej 5
2625 Vallensbæk 

Dato:  22. september 2019 
Tidspunkt: kl. 11:00-18:00*
Check in Løbere:  Induviduelt tidspunkt oplyses i infomail før løbsdagen.
Check in Zombier:  Induviduelt tidspunkt oplyses i infomail før løbsdagen.

Til Toppen

 

Hvordan Foregår Zombieløbet 2019?

Løberne bliver udstyret med 3 liv repræsenteret ved 3 stykker plastikstrimmel. De skal hænge løst fra livet i et bælte eller buksekanten under løbet. Zombierne skal forsøge at æde løberne ved at stjæle løbernes liv. For hvert liv en løber har mistet, bliver turen forlænget igennem opløbsstrækningen.  

*Løbet bliver afviklet i blokke af en time. I hver blok er der en start hvert 5. minut med 25-30 løbere. Zombierne bliver sendt afsted i den modsatte retning i et passende interval.

Zombieløbets rute er en 5 km lang trailrute. Zombierne kan gå ruten så mange gange, de har lyst. Som løber kan man tilmelde sig 5 eller 10 km. Løbere der deltager på 5 km løber ruten én gang, og dem der løber 10 km, løber den samme rute to gange. Praktisk fungerer det sådan, at 10 km løberne går igennem startzonen 2 gange og får udleveret nye liv før de løber ud på anden omgang. Løbenummeret har påprintet om man er 5 eller 10km deltager.

Vi tilstræber at holde fordelingen af løbere og zombier på samme niveau over hele dagen. Dog er mængden af zombier en smule mindre i starten og slutningen af løbsdagen. Grupper med løbende børn bliver sendt afsted tidligt på dagen, og zombiebørn sent på dagen. Man skal være indstillet på, at der forekommer variationer af deltagere på ruten, da der er forskel på, hvor hurtigt der bliver gået og løbet. Første start går kl. 11:00 og sidste starttidspunkt afhænger af antallet af tilmeldte, dog senest kl. 16:55, med løbsafslutning kl. 18:00.

Vigtigt: Hvis du ønsker at deltage i Zombieløbet sammen med familie eller venner i samme startgruppe, skal I alle sørge for at skrive det samme holdnavn i tilmeldingsblanketten. Man kan sagtens tilmelde sig på forskellige tidspunkter og deltage som et hold. Det er altid en god ide at skrive holdnavn på din tilmelding, så dine venner efterfølgende kan tilmelde sig dit hold og løbe sammen med dig. 

Når du tilmelder dig Zombieløbet, skal du være indstillet på at din starttid bliver bestemt af arrangøren. Vi vil offentliggøre startlister så snart, det er os muligt. Dog senest onsdag før løbet i en infomail. Har du ikke modtaget din informail i tide, så check venligst dit spam filter, kontakt os herefter på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. før fredag kl.12:00. Fra fredag kl 12:01, skriv til os på facebook. 

Der vil løbende blive givet informationer på dagen fra speaker, og der vil også være et informationstelt, hvor du kan henvende dig med dine spørgsmål.

Bemærk at Zombieløbet forbeholder sig ret til at anvende samtlige fotos, der tages i forbindelse med Zombieløbet (herunder også fotos af løbsdeltagere), til brug i forbindelse med bl.a. markedsføring, reklame, sociale medier mv.

 

Til Toppen

 

Priser

Den ordinære tilmelding er åben til og med torsdag d. 8. september 2019, herefter er det kun muligt at eftertilmelde sig online eller på dagen, og inkluderer ikke en T-shirt. 

Bestil tidligt og få billetterne til en billigere pris. Hvis du bestiller tidligt er det muligt at spare op til 100,- DKr per billet, men du skal være hurtigt da priserne stiger alt efter, hvor mange personer der har meldt sig stil, på tværs af Zombier og Løbere jo flere der har tilmeldt sig, desto dyrere bliver billetten..

Løbere (max 2100 deltagere) og zombier (Max 400 deltagere)

Tilmelding som 1-25 deltager 250kr
   
Tilmelding som 26-300 deltager 300kr 
   
Tildmelding som 301-1500 deltager 350kr
   
Tilmelding som 1500+ Deltager 400kr
   

Tilmeldinger efter d. 8. September *

400kr

Tilmeldinger efter d. 8. september inkluderer ikke tidstagning og t-shirt i prisen.T-shirt kan bestilles i din størrelse på dagen, til efterfølgende levering og koster 175.- inkl fragt. 

 
   

Tilmelding til og med d. 22. september 2019* 
På dagen - kom senest kl.13:00*

400kr 
   
For 10 km løbere  +100kr 
   

Kombi billetter (Max 200 deltagere)

En kombi-billet inkluderer et 5 km løb og en efterfølgende tur som zombie

Tilmelding til og med d. 8. september 2019 500kr
Kombi-billetter sælges kun til og med d. 8. september 2019  

Grupperabat

Hvis du tilmelder flere perrsoner på én gang vil der være gruppe rabat på købet. Gruppe rabat vil se således ud:

Rabat trin 1 =  4-9 Personer = 10% rabat*

Rabit trin 2 =  10+ Personer = 15% rabat*

Grupperabat er først tilgængelig fra tilmedling nr. 300 og fremefter. Tilmeldinger før nr. 300 vil ikke få Grupperabat tilføjet.


ALDERSGRÆNSE: Børn under 12 år kan kun deltage i følge med en ansvarlig voksen.

* Tilmeldinger efter d. 8. september inkluderer ikke tidstagning og t-shirt i prisen. T-shirt kan bestilles i din størrelse på dagen, til efterfølgende levering og koster 175.- inkl fragt. 

Til Toppen

 

PROGRAM

Første hold af løbere sendes afsted kl. 11:00 

Sidste hold af løbere sendes afsted senest kl. 16:55, afhængig af deltagerantallet.

Løbet stopper 65 min efter sidste planlagte hold af løbere er sendt afsted. Senest kl. 18:00

Grupper med løbende børn sendes afsted i de første starter, da løbet holdes mindre skræmmende de første timer. 

Til Toppen

 

TRANSPORT & PARKERING

Bil: Kør af Holbækmotorvejen afkørsel 3, forsæt i nordlig retning. Ved førstgivne lejlighed drej af til venstre. Forsæt igennem lyskurven ved Vejlegårdsvej. Parkering for Zombieløbets deltagere foretages på græsarealet, beliggende mellem Vallensbækvej, Holbækmotorvejen og Vejlegårdsvej. 

Der vil være parkeringsvagter, som anviser parkeringsplads, og vi opfordrer alle til at respektere og følge deres anvisninger. Hjælpere, arrangører og presse vil få udleveret et "crew-kort", der giver adgang til parkering tæt på arrangementet. 

Offentlig: Stå af S-toget B+ mod Høje-Tåstrup på Albertslund Station, forsæt med bus 143 mod Brøndby Strand (3 stoppesteder / ca. 5 minutter), stå af ved Vallensbækvej. Forsæt til fods i bussens kørselsretning, ca. 50 meter og drej til højre i krydset. Forsæt ca. 100m af Rendsagersvej og drej til venstre ved Mose Huset. Forsæt over parkeringsområdet til check in.

Til Toppen

Del

Regler

 • Alle løbere bliver udstyret med 3 liv, hvert liv repræsenteres ved et stykke plastikstrimmel.
 • Det er forbudt for løberne at røre zombierne, ligesom det også er strengt forbudt at "slå" zombiernes hænder væk når de rækker ud efter løberens liv.
 • Løberens 3 liv skal sidde fordelt rundt om hoften. Et liv på hver side og et bag på.
 • For hvert liv løberen mister, skal der løbes en omvej svarende til ca. 60 sekunders hurtigt løb igennem opløbsstrækningen.
 • Det er muligt at få nye liv i sikkerhedszonen på løberuten.
 • Det er forbudt for løberne at holde fast i livene når zombierne forsøger at tage dem.
 • Zombierne skal forsøge at skræmme løberne og tage livene fra dem.
 • Zombier må kun gå, også børn.*
 • Zombier skal forblive i rollen som zombie under hele løbet.
 • Løbere og zombier skal forblive på ruten under hele løbet.
 • Det er strengt forbudt at udvise aggressiv adfærd.
 • Man må ikke samle ekstra liv op fra jorden, eller på anden vis tilegne sig ekstra liv på egen hånd.
 • Der vil stå zombieguider ude på ruten, der har til formål at sende zombierne videre, hvis de klumper sammen.
 • Zombier skal følge zombieguidernes anvisninger ude på ruten.
 • Børn under 12 år skal følges med en ansvarlig over 18år.

* Vi har af sikkerhedsmæssige årsager besluttet at zombiebørn ikke må løbe til Zombieløbet. Til Toppen

Del

T-shirts

ZombTshirt2019

Alle deltagere tilmeldt inden d. 8. september får udleveret en Zombieløbet 2019 T-shirt på dagen. Husk at vælg størrelse ved tilmelding.

Bliver du forhindret i at hente din T-shirt på dagen inden kl.15:00, skal du inden løbet maile os for aftale om afhentning på et senere tidspunkt. T-Shirts der ikke er lavet forudgående aftale om afhentning, og ikke er afhentet senest kl.15:00 på løbsdagen, sælges til eftertilmeldte.

Tilmelder du dig ved eftertilmelding, fra d. 8. september og frem til og med løbsdagen, skal du være opmærksom på at der ikke er en 2019 T-shirt inkluderet i prisen. T-shirt kan bestilles i din størrelse på dagen, til efterfølgende levering og koster 175.- inkl fragt. 

 

Til Toppen

Del

Resultater fra Zombieløbet

Her finder du links til resultater fra tidligere Zombieløb

Zombieløbet 2018

Zombieløbet 2017

Zombieløbet 2016

Zombieløbet 2015

Zombieløbet 2014

Zombieløbet 2013

Alle deltagere har mulighed for at udprinte et personligt diplom efter løbet på www.sporti.dk

Til Toppen

Del

Tak Til

Zombieløbet vil gerne takke alle de frivillige hjælpere, kommunen samt de sponsorer som har valgt at donere præmier til løbets deltagere. 

Tusind tak for jeres udødelige indsats og engagement.

 

Kærlig hilsen

Holdet bag Zombieløbet

Iron Fortress ApS
Kornmarks 12-14
2605 Brøndby

Sponsorer

 

 

ALOT2 ALDI Hver dag endnu bedre

 

 

Til Toppen

Del

Anmeldelser og beretninger

Her kan du se hvad medierne skriver om Zombieløbet

2015

13. aug skrev PER MUNCH i POLITIKEN:

 "400 zombier skræmmer motionsløbere gennem mose

Løb eller bliv ædt. Zombieløbet tilbyder letfattelig motivation.

En zombie er en levende død person uden bevidsthed og egen vilje. En zombie er ensporet og kun fokuseret på at spise de levende.

Sådan lyder instruksen til de 400 zombier, der skal klædes ud og sminkes af professionelle makeup-artister, der står klar med airbrush-kompressorer, blod, sår, proteser og kontaktlinser.

Hvorefter zombierne med stive skridt og fremstrakte arme vil kaste sig over de 2.100 løbere, som skal tilbagelægge 5 kilometers krævende trailløb med chiptidstagning gennem mudder og vandløb i Vallensbæk Mose 27. september.

»Det er noget ganske særligt at se granvoksne mænd ryste af skræk«, siger René Vendt, der er direktør for firmaet Iron Fortress, der lever af at fremstille udklædning, rekvisitter og makeup til rollespil, film og teater."

Læs resten af artiklen på Politikens hjemmeside

 

 

Per Munch fra Politiken var også med til selve løbet om det beretter han:

 "Motionsløbere skræmmes af blod, snask og barnezombier

1600 mennesker i stadier af forrådnelse og dødsangst løb 5 kilometer på Vestegnen.

På træbroen over åen sidder en livløs skovarbejder i orange kedeldragt med benene stikkende lige frem. Sikkerhedsvesiret er trukket ned over hans blege ansigt, hovedet er på sned. Man kunne have troet, at han bare sad og nød sin madpakke og solen den sidste søndag i september.

Hvis det ikke lige havde været for tre meter rødlige tarme, der hænger ud af hans bug.

Hans makker er åbenbart også blevet inficeret, og han er nu en levende død, en zombie, der kaster sig knurrende efter de motionsløbere, der prøver at slippe over broen og op på bjerget i Vallensbæk Mose.

Løbernes opgave er at beskytte deres tre ’liv’, tre plastikstrimler der hænger fra bæltet. Og da det her er svært at slippe over broen med to orange skovarbejdere og de tre meter medisterpølse, vælger mange at tonse gennem åen i stedet.

Hellere våd end død.

På den anden side af åen hører jeg en lidt rystet dreng på 10-11 år prøve at berolige sig selv og sin far:

»Indtil videre må man vel sige, det har været en succes«."

Læs resten af artiklen og se Per Munchs forvandling til en blodtørstig zombie her på Politikens Hjemmeside

 

 

Søren Schauser fra Berlingske var også tilstede på løbsdagen han skriver:

"Zombierne gør det sjovere at løbe for livet

Zombier har for tredje år i træk forvandlet Vallensbæk Mose til apokalyptisk vision og hovedskalssted. Deltagerne hygger sig uhyrligt og får sig rørt på en sjov måde. Men ingen må komme til skade.
»Adgang forbudt«! Forstæderne er i undtagelsestilstand. En farlig sygdom har forvandlet 300 danskere til glubske zombier.
Især området ved Vallensbæk Mose virker hårdt ramt. Soldater iført gasmasker lægger røg ud og sætter advarselsskilte med trekant op. Børn og voksne hviner af skræk og løber for livet – eller i hvert fald mod målet fem kilometer væk."

læs resten af artiklen På Berlingskes hjemmeside

 

 

Carina Raaholt fra DOCR.dk starter sin meget underholdende beretning således:

"Har du også en fuldstændig irrationel frygt eller mareridt? Eksempelvis at blive begravet levende eller jagtet rundt af en morderisk klovn. Tag lige 3 sekunder og tænk over det. Forestil dig så at blive konfronteret med den!! Forestil dig, at din værste frygt bliver iscenesat i virkeligheden, og at du frivilligt indvilliger i at være en del af det.

Zombier, virusudbrud og menneskets undergang er min værste frygt! Ja ja, tænker du måske, men den er sgu god nok. Konsekvensen, af at jeg så den første “Resident Evil”-film, var, at jeg siden hen har fået opbygget mig et helt “prepper- stash” af konservesmad herhjemme for HVAD NU HVIS, der udbrød zombie-epedimi i Danmark! Det er i hvertfald ikke mig, I ser fedte rundt udenfor, fordi jeg er løbet tør for mad! Jeg vil ikke trætte jer med flere fortællinger om mine sindssyge tiltag for at være forberedt til fremtidens zombieudbrud, men frygten ligger så latent i mig, at jeg for nyligt vækkede min kæreste midt om natten, ved at jeg skreg og fægtede med armene (jeg var såmænd blot i gang med at kæmpe i mod nogle zombier, og mit eneste våben i drømmen var at kaste rundt med et stort spisebord)."

hun fortsætter sin beretning:
"Evolutionsteoriens metafor “Survival of the fittes” får pludeselig en hel ny betydning for mig, da jeg allerede fra min position i venteområdet kan konstatere det abnorm store antal af zombier i horisonten. Jeg når at tænke, at man da skal man være “fit as f*ck” for at kunne overleve og komme i mål med de 3 liv i behold! Mine tanker bliver afbrudt af den høje sirene, der indikerer, at løbet nu er i gang! Der er 5 kilometer til nærmeste evakueringszone og operation “survival of the fattest” er i gang!

Velkommen til den apokalyptiske scene!"

Læs resten af Carina Raaholts beretning på DORC.dk

 

 

Mia Mørkeby Johnsen skriver i sin blog om sine og datteren Carlas oplevelser til Zombieløbet:

Zombierne kommer - løb for "plastik-snip-livet!"

Jeg begynder med at sige det, som det er: i det følgende er der modstridende og modsatrettede følelser involveret.
Dagen i går stod på Zombieløbet, et 5,5 km langt trail - oplevelsesløb i Vallensbæk Mose.
Carla og jeg deltog for første gang mens Liva var til håndbold stævne med overnatning i Næstved.
Carla har været meget "spændt - ja nærmest nervøs ved tanken " - stort set siden hun og et par drenge inkl. fædre fra klassen tilmeldte os alle 6.
Og det havde hun god grund til...

læs resten af Mia beretning på http://miathlon.blogspot.dk/